Paris är en metropol som ofta kallas kärlekens stad. Det är onekligen en vacker stad, som gjord för romantik, men det finns också mängder av platser att besöka och sevärdheter att utforska. Oavsett om man strävar efter att få lära sig så mycket som möjligt, eller om man bara vill koppla av och ha roligt, kan Paris erbjuda något för var och en.

Se Mona Lisas världsberömda leende

Alla har vi väl hört talas om Mona Lisas berömda leende, och kanske har många också sett det på bild. Det är dock inte samma sak som att se det på den så välkända tavlan. Det är för övrigt något den som besöker Paris kan passa på att göra. På Louvren finns nämligen såväl Mona Lisa som andra imponerande konstverk av kända och skickliga konstnärer. Den som är någorlunda intresserad av konst och kultur bör definitivt passa på att besöka detta fascinerande museum under sin Parisvistelse.

Ta en titt på Sacre Cour och resten av Montmartre

Den mycket omtalade kyrkan Sacre Cour är en plats väl värd att besöka, och en stor fördel med ett besök där är att man samtidigt kan passa på att utforska den förtjusande stadsdelen Montmartre som har mycket att erbjuda. Här har kända konstnärer som Picasso och Van Gogh bott genom årens lopp och de är långt ifrån de enda konstnärerna som bott och verkat här. Vill man uppleva en härligt kulturell atmosfär är det här stadsdelen nummer ett. Ett besök i Sacre Cour har för övrigt fler fördelar att erbjuda. Här har man också utsikt över stora delar av staden, eftersom basilikan är mycket högt placerad. Kyrkan är bland annat känd för sin skönhet, och många miljoner människor besöker den varje år.

Koppla av på vackra Seine

Det behöver inte vara stressigt att vara turist och man behöver inte springa runt för att utforska platser och föremål. Man kan med fördel avsätta en dag för en båtutflykt på Seine. Det är avkopplande, och det är ett utmärkt sätt att få se staden från en annan vinkel. Allra vackrast är det förstås att glida fram i båt längs floden en kväll när belysningen har tänts i staden. Då kan man bland annat se det imponerande Eiffeltornet i sin vackra ljusskrud.

Den här turen kan vara som allra trevligast på sommaren eller sent på våren, alternativt tidig höst. Då är vädret som mest behagligt. Om man besöker Paris när det är kallare kan det vara behagligare att promenera längs Seines stränder. Även det är en mycket trevlig utflykt då man kan koppla av och se stora delar av staden. Om det blir tröttsamt att promenera går det alltid att stanna till, köpa kaffe och sätta sig längs floden på en av de bänkar som finns där. Det gäller att komma ihåg att det ska vara roligt att turista, inte stressigt.