Göteborg är en härlig stad i västra Sverige, dit många med glädje söker sig för att njuta av närheten till havet och Västkusten, och inte minst de många underbara sevärdheterna för hela familjen. Här finns gott om saker att se och uppleva, oavsett om man bor i Göteborg till vardags, eller om man sökt sig hit från helt andra delar av Sverige eller till och med från andra länder.

Sevärda byggnader

I och omkring Göteborg finns gott om intressanta byggnader att besöka. Domkyrkan är till exempel mycket pampig och imponerande, och den går bra att besöka för den som vill ha en liten stund av lugn och ro. Den ligger centralt mitt inne i staden, vilket gör att man inte behöver planera sitt besök speciellt mycket, utan helt enkelt kan titta in när man har vägarna förbi. Masthuggskyrkan är också väl värd ett besök. Den ligger placerad högst uppe på Stigberget och här får man en fin överblick över Göteborg tack vare den högt belägna placeringen. Nya Älvsborgs fästning är en annan fascinerande byggnad, som visserligen inte ligger mitt inne i staden, men väl vid inloppet till stadens hamn. Den här fästningen stod emot många attacker från danskarna i början av 1700-talet, och för alla som är intresserade av historia är denna ett måste att besöka.

Museer att besöka

Naturligtvis finns det gott om intressanta museer i en stad som Göteborg. Här kan den som vill titta på konst avlägga ett besök på Göteborgs Konstmuseum. Här finns såväl nordisk som internationell konst av mycket hög klass. Här hittar man bland annat verk av kända konstnärer som Munch, Monet och Rembrandt bland många andra. Göteborgs Spårvägsmuseum är en annan sevärdhet väl värd minst ett besök. Här kan man ta en närmare titt på gamla veteranspårvagnar och annat som har med lokaltrafik att göra.

Parker och trädgårdar

På sommaren vill många hålla sig ute i det fina vädret i största möjliga mån. Då passar det bra att besöka sevärdheter som finns just utomhus. Jonsereds trädgårdar brukar beskrivas som en av Sveriges vackraste parker, så för den som vill tillbringa tid utomhus och samtidigt passa på att utforska en vacker plats, är detta ett bra alternativ. Änggårdsbergen är ett annat lämpligt alternativ. Detta är ett fint naturreservat där det går bra att vandra eller åka cykel och här finns mycket att se för den som tycker om naturliv. Rosariet är en fantastisk plats att besöka för alla som tycker om blommor i allmänhet och rosor i synnerhet.

Nöje och underhållning för hela familjen

En sevärdhet som naturligtvis måste nämnas är Liseberg, den fantastiska nöjesparken för hela familjen. Här finns gott om kända och omtyckta attraktioner som Valkyria och Flumride. Här finns också restauranger och caféer, vilket gör att föräldrar som inte klarar av att hänga med i barnens tempo kan ta en paus medan barnen åker karusell. Här spelas också Lotta på Liseberg in, ett mycket omtyckt program med allsång som visas varje måndag på somrarna. Naturligtvis går det bra att vara med på plats vid inspelningarna.