Berlin är en vacker, intressant och spännande stad som alla kan ha nytta och glädje av att besöka. Här finns sevärdheter som passar alla, stor som liten, gammal som ung. Här finns något för den som gillar museer, något för den som tycker om konst, något för den som gillar underhållning och nöje och naturligtvis något för alla som älskar shopping, restauranger och caféer. Ingen behöver bli besviken under sitt besök i Berlin.

Byggnader väl värda att besöka

Vid ett besök i en huvudstad vill nog de allra flesta hinna med att besöka minst en känd byggnad, gärna flera. I Berlin finns det gott om intressanta byggnader, många med historiska minnen att dela med sig av. Här finns exempelvis Berlin Katedral, en väldigt vacker romersk-katolsk katedral som invigdes 1773. Den är vackert belägen intill vattnet. Charlottenburg Slott är en byggnad värd att besöka för alla som vill ha sin beskärda del av slottsbesök när de är på semester. Här finns fantastiska konstsamlingar, vilket gör att alla som är intresserade av konst kan tänkas må bra av ett besök här. Detta slott användes en gång i tiden som sommarhus av Sophie Charlotte. Hon var gift med kung Friedrich I av Preussen.

Fascinerande sevärdheter

De allra flesta som besöker Berlin och stannar några dagar, brukar vilja hinna med ett besök vid Brandenburger Tor. Det här är ett verkligt landmärke och har så varit i ett par hundra år. 1791 stod denna pampiga kungliga ingång till staden klar, och här har den alltså stått sedan dess. Om du är intresserad av historia finns det förstås också en hel del intressanta minnesmonument och museer som berättar om händelser under andra världskriget. Det finns till exempel en särskild minnesplats för förintelsens offer. Monumentet består av 2 711 pelare av sten och det sträcker ut sig över hela 20 000 kvadratmeter. Det här är inget museum och ingen plats med information om offren och händelserna, utan helt enkelt en minnesplats.

Lättsmält underhållning och nöje

Det finns många som under sin stadssemester vill koppla av och bara ha roligt. Då gäller det förstås att hitta den typ av sevärdheter som bidrar till detta. Aquadom & Sealife Berlin kan vara en utmärkt plats att besöka för alla som gillar fiskar och undervattensliv. Här finns enorma mängder vackra tropiska fiskar. En annan plats att besöka, som kanske framför allt passar alla som vill ägna sig åt lite planlös shopping och som vill passa på att ta en titt på den centrala delen av staden, är Kurfürstendamm.

Det här är en fantastisk boulevard där du hittar mängder av välfyllda butiker. Här kan alla shoppa loss från morgon till kväll, oavsett vilken typ av produkter de är ute efter. Shoppingstråket sträcker sig längs 3,5 km, vilket gör att det tar sin lilla tid att ta sig från start till mål, åtminstone för den som tar sig god tid i butikerna längs vägen. Oavsett om garderoben behöver fyllas på eller om det är smycken eller heminredning som lockar så finns det mesta att hitta här.