Sevärdheter i Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad, mycket tack vare sitt läge intill vattnet. Det här är en stad dit såväl svenskar som andra söker sig för att njuta av de vackra omgivningarna. Staden har mycket att erbjuda när det kommer till mat och shopping, men naturligtvis finns det även gott om sevärdheter att besöka för den som vill få ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

Museer att besöka

Stockholm är en stad med många museer och det går definitivt att slå fast att det finns något för alla smaker. Ett mycket populärt museum är Vasamuseet som är Skandinaviens mest välbesökta museum. Här kan man se det imponerande regalskeppet Vasa som sjönk 1628 när det skulle ut på sin första resa. För den som tycker om konst kan istället Moderna Museet vara ett bra alternativ. Här visas verk av mycket kända och uppskattade konstnärer som Warhol och Picasso för att nämna några. Ett annat känt och välbesökt museum för den som tycker om konst och design är Nationalmuseum. Här finns mängder av imponerande klassiska verk, och här kan den som vill utan problem fördriva många timmar.

Underhållning för barnfamiljer

För barnfamiljer finns det mycket att uppleva i den svenska huvudstaden. Många väljer att besöka Skansen, en djurpark som även är världens äldsta friluftsmuseum. Här kan du besöka söta små kvarter där det bedrivs glasblåsning och keramik, du kan se en vacker träkyrka från 1700-talet och du kan inte minst titta på mängder av söta djur som älg, varg och säl. De djur som finns här är nordiska djur. På sommaren sänder man också den så populära Allsången varje tisdag, och den går det förstås även att besöka på plats. Skansen ligger på vackra Djurgården. Den som befinner sig där vill troligtvis även passa på att besöka det populära nöjesfältet Gröna Lund. Här finns det mängder av attraktioner för alla åldrar, och på somrarna hålls även konserter här varje vecka. Även här spelas det varje sommar in ett tv-program, Sommarkrysset från Gröna Lund. Även dessa inspelningar med härliga liveuppträdanden av världskända artister går det förstås bra att se på plats.

De kungliga slotten

Något som lockar många besökare är de kungliga slotten, och det med rätta. Dessa är definitivt fascinerande och imponerande och väl värda att besöka. I Stockholm hittar man dels Kungliga Slottet, vilket är den svenska konungens officiella residens, men inte det slott där han bor. Här hittar man den fascinerande Livrustkammaren där man kan se en rad rustningar bland annat. Här finns också representationsvåningarna som är intressanta att besöka, liksom rikssalen där det går att se Drottning Kristinas silvertron. Förutom Kungliga Slottet går det även bra att besöka Drottningholms Slott. Här bor kungaparet och här bodde även tidigare deras barn. Slottet är det kungliga slott som byggdes på 1600-talet som är bäst bevarat, och förutom själva slottet finns här också en vacker slottspark att beskåda. Hit tar man sig med båt, vilket i sig blir en trevlig upplevelse om vädret är fint.